Monday, 9 January 2017

{Swedish} Sigrid (Sagan om Valhalla #4) - Johanne Hildebrandt

För fans av: Vikings (TV serien), The Last Kingdom (TV serien), vikingarna och den nordiska mytologin
Publicerades: 2015 (Månpocket)
Sidor: 451

Innehåll: Sagan om Valhalla är äntligen tillbaka! Sigrids far vill gifta bort henne med Erik, Svitjods kung, för att säkra den fred som slutits mellan götar och svear. Först när Freja, den främsta av Valhallas gudinnor, lovar henne ett barn som ska rädda Norden från kristendomen går hon med på giftermålet. Snart inser hon att Freja kräver mer av henne än hon kan ge. Svend har fostrats av jomsvikingarna, Nordens mest mytomspunna kämpar. Efter en stor seger söker han upp den man som han fruktar och hatar mest, Harald Blåtand, och kräver att bli erkänd som hans son. Om Svend lyckas kan han nå sitt mål, att störta sin far från högsätet och bli Danmarks kung. När Sigrid och Svend möts inleds en episk kärlekshistoria, fylld av ödesdigra val och brutna löften som kommer att förändra hela Norden. Med Sigrid väver Johanne Hildebrandt en magnifik saga byggd på Sigrid Storrådas liv, den drottning som format Nordens historia. Följ med till 900-talets sagotid när sägenomspunna kungar och drottningar härskar, blodiga krig står mellan vikingar och kristna och gudinnorna vandrar bland de dödliga.

Min mening: Jag vet inte så rätt vad jag ska säger om det här. Med Sigrid förväntade jag min en krigare (det ser ju så ut på bilden... med svärdet i händerna), men det var hon inte alls. Egentligen kunde jag inte sympatisera med henne, hon var helt enkelt långtråkigt. Allt hon gjorde, gjorde hon för Freja och hon hade inga egna syftar. De andra karaktärer var inte mycket bättre. Onda människor var bara ond och goda människor gjorde allt bara för gudarnas skull. Dessutom var allt förutbestämt och öde. Den enda som jag tyckte lite om var Emma, men bara i början.
Handlingen gick så långsamt fort att det tog mig en evighet att läsa boken. Spännande var det inte heller. Det fanns så många onödiga scener och boken var full med klichéer. Det var en typisk vikingar saga, inte mer, inga överraskningar. Det känns som jag har redan sett allt det här på "Vikings", fast de vet hur man gör det riktig och har bättre karaktärer.
Först ville jag ge den tre knappar men nu när jag tänker på det, är det bara två knappar värd. Vet inte om jag ska läsa fler böcker i den här serien.


Min värdering: 2/5 knappar

No comments:

Post a Comment